Vírusirtó tesztek Saga avagy az Advanced plusz plusz plusz minősítés?

2010.04.19. 10:16 - zspanda

Mitől lesz valami Advanced plusz plusz pluszcw, kérem szépen attól ha mérünk valait és a végén módosítunk rajta egy kicsit valami más alapján.

A AV Comparatives készített egy tesztet (teszt eredmény itt). Azért most írok róla mert már a marketing hatása egy kicsit lecsengett. A teszten mértek sebességet és vírusos file felismerést is.

A Panda 99,2 % felismerte a vírusuknak ami konkrétan 1215 176 db vírusos filet jelentett ezen a teszten. A NOD 32 1 196 011 vírus ismert fel ami ugye 19 165 azaz majdnem 20 ezerrel több vírusos fielt azonosított.

Jön a sebesség rész. Eset 8,3 MB/s szemben Panda 17,1 MB/s áteresztőképesség a teszt leírása szerint a nagyobb érték jelenti a jobb eredményt. Majd jön a harmadik rész a fals pozitive.

Nod 32 a vizsgálat alatt 3 file minősített vírusosnak ami nem volt az a Panda 47-et . Azt gondolom hogy ha egy program a vizsgálat alatt nem talált meg közel 20 000 vírust viszont csak 3 fals pozitiveot talált és ráadásul lassabb is akkor nem érdemel jobb minősítést a tesztben.

Azonban itt az eredmény a következő lett

Panda ami felismerés alapján a harmadik kapott egy Advanced minősítést szemben az Nod ami csak a 7. lett a felismerésben és 20 ezerrel több vírust beengedett az a termék Advanced plusz értékelést kapott.

Az én minősítési rendszerem szerint a szerintem a Panda Advanced plusz plusz pluszcw minősítést érdemel ha megnézem a Advanced plusszosok eredményét pusztán jelen teszt a számtani eredményeit nézzük. És azért érdemlünk 3 db pluszt mert én azt mondom.

Lehet hogy ez az post nem kellően pártatlan, de én megengedem magamnak ezt a kis részrehajlást. Most tanultam, hogy kell az ilyet csinálni.

Köszönjük, hogy részt vettek a tesztelésen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr601928084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi1977 2010.05.14. 07:50:49

Egyet sajnálok csak, hogy rengeteg téves riasztást produkált.

tintirin 2010.05.20. 08:06:50

Hali! Én egyet értek Zsolt véleményével!
Kicsit fura, hogy mindig a legjobbak között hozzák ki
az Eset terméket és a legtöbb díjat kapja. Talán szponzorálja
az AV Comparatives munkáit. Szerintem egyáltalán nem szerepelt jól a teszten nem szabadna ennyi vírust beengedni!
süti beállítások módosítása