Díjat nyert a Panda Szülői felügyelete

2010.09.21. 11:59 - zspanda

 

Már megint a tesztekről írok, mert ez olyan érdeklődésnek örvend a hogy az hihetetlen. Azt gondolom, hogy ez a funkciót még senki nem tesztelte, vagy legalábbis én nem tudok róla. Azt hogy Oroszországban egy orosz labor tesztjén a Kaspersky a nyerő, kell-e megkérdőjelezni? Én személye szerint nem szeretem a hazai pálya előnyét firtatni, ismerjük el hogy jók. De mit ér a Panda 89% os második hely mondjuk a 10% os utolsóval szemben? Részletek itt
 
Szerintem ez azt jelenti, hogy igen is van különbség a hozzá adott értékekben a különböző gyártóknál. Persze a vírusvédelmi szoftvert a vírusok ellen szoktuk venni, de itt az ideje újragondolni a védekezési stratégiánkat. Sajnos a IT az olyan, hogy 3-4 évente ezt meg kell tegyük.

Az én konklúzióm, olyan megoldást kell venni ami gyors , megbízható a vírusvédelme (sima adatbázis védelem ma már kevés, kell valami felhő), és ad olyan extra szolgáltatásokat amit a többiek nem vagy csak papíron. (ide sorolok egy 10% os szülői felügyeletet, azért nem érdemes pénzt adni)
 
A tesztről általában. Mint mindig mérni könnyebb, mint értékelni a mérést. Kivételesen azt kell mondja, hogy ebben a kategóriában ha valaki 80% felett teljesít az jó. Olyan nagy a variációszám és a gyerekek olyan kevés próbálkozási számot valósítanak meg hogy statisztikailag szinte nulla az esélye hogy bekapcsolt szülői felügyelet mellett olyan oldalra barangolnánk ahol sex, drog, erőszak fogadná őket.
 
Egyszóval tessék nyugodtan használni a szülői felügyelet funkciót (már fent említett termékekből). Jó az ha időben korlátozzuk a gyerekek internetezését, de mégsem ülhetünk ott mellettük amikor használja és a tartalmat meg idővel nem lehet befolyásolni. Ilyenkor kell a szoftveres védelem. Azonban saját tapasztalat alapján javaslom minden szülőnek (nekem is van egy kazal gyerekem) tessék odaülni melléjük netezni. Imádják, ha apa odaül velük és együtt keresgélünk ezt azt. Mást csinálunk a 4 évessel és mást a 14 évessel.
 
Kedves szülők tessék bekapcsolni a szülői felügyeletet!!
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr972312176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása