Cyber háború 2.0 - a közösségi háló veszélyei a jövőben?

2012.04.02. 17:31 - zspanda

Címkék: csajok app store adathalászat ios nővadász

Mai hír az Indexen, hogy betiltottak egy applikációt az App Storeban. Nem az az érdekes, hogy ez megtörtént, hanem az applikáció funkcionalitása. Egy kiskapu vagy “hiba” kihasználásával – a fejlesztők szerint teljesen legálisan – összegyűjtötték az összes adatok a környezetünkben lévő csajokról.

 

Az szoftver meghatározta a GPS koordinátánkat és más applikációk adatait felhasználva és összekötve kirajzolta a térképre a csajok pontos helyzetét. Fényképpel, teljes névvel stb. attól függően, hogy Ők milyen adatokat adtak meg a facebookon. Ez az alkalmazás most a csajozásra ment rá. De kicsit feltupírozom:

  • Megszólít valaki az utcán hogy a testvéred üzent vele és mondta hogy itt vagy és segíts neki egy kis pénzzel majd ő visszaadja.
még durvább…
 
  • Az anyukád azt üzeni, hogy menj ide meg ide….
 
Most ezt nem lesz. Ezzel az applikációval biztos nem. De ez a kis app jól mutatja, hogy a jövőben milyen személyi adatok elleni támadások várhatóak. Itt beszéltem egy kicsit viszonteladóinknak arról, hogy mi a Pandánál hogy látjuk a jövőt.
Elég felhősen :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr754357010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása