Vírusirtó teszt és teljes sötétség!?

2010.11.10. 14:57 - zspanda

Az egyik véglet mikor csak azt nézik az emberek hogy melyik vírusirtóról mit írnak a tesztek a másik meg az aki annyira láma hogy az már szinte hihetetlen.

Most adtuk ki nem rég a sajtóközleményt az 5 leggyakoribb tévhitről ami az IT biztonságtechnikát övezi. Nem csak az a baj hogy tévhitek vannak hanem hogy egyszerűen képzetlenek a felhasználók.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ügyfél aki kiirtja az email címét egy fórumban azzal, hogy valaki feltörte egy közösségi oldalon a regisztrációját amihez a felhasználó név az email címe volt.. Én hiszek az ügyfélnek hogy ez valóban így történt az ő szemszögéből, de sajnos leginkább arra gyanakszom hogy nem megfelelően kezelte a jelszavát. Persze az is lehet hogy igen csak nem volt vírusirtója és egy szép keylogger elvitte a jelszavát.
Vajon mit vár az a felhasználó aki kiirtja a pontos címét a webre. Hello Spammerek ide küldjétek a sok SPAMet vagy hogy majd a hacker aki elvitte az accountját bocsánat kér és vissza adja?
 
Persze legvalószínűbb hogy Ő egy gyerek aki még nem tanulta meg az internet megfelelő használatát. Az IT ben dolgozó szakember vagyok, van otthon számítógép de az én gyerekeim nem neteznek csak akkor ha én is ott vagyok velük. Tudom tudom nem mindenki tudja ezt megoldani. Akkor meg tessék venni egy olyan szoftvert ami megvédi a gyereket van ilyen (Panda IS szülői felügyelet), vagy tessék tanulni egy kicsit a számítógépről és megtanítani a gyereknek.
Nem ismerem a nemzeti alaptantervet, de lehet hogy nem Paintet kellene a gyerekeknek oktatni hanem IT biztonságtechnikát.
 
Ezt a kérdést sem itt fogjuk megoldani egy Blog oldalain. Sajnos.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr762438569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sono2 2011.06.01. 13:48:23

Valóban!
Érdemes lenne ellátogatni a hazai középiskolákba és előadást tartani az internet használatának kockázatairól, ill. a biztonságos internethasználat szabályairól.
Úgy vélem, hogy erre a középiskolák vezetői is nyitottak lennének, és a felnövő ifjúság fejében a Redbull és a Vodafon mellett a Panda márkanév is rögzülne.
Az ötletet bármelyik Panda viszonteladó szabadon felhasználhatja :-)
süti beállítások módosítása