Magyar felhasználó a Gmail fiókját törték fel – Pénzt kértek a nevében minden ismerőseitől

2010.10.12. 16:32 - zspanda

 

Az ő email címéről az Ő nevére szóló Western Union címzéssel ment ki a levél a barátainak. Mondhatni tökéletes átverés, ha magyarul lett volna nagyon sokan küldenek is neki pénzt. Én biztos vagyok benne.
 
Az ügyfél elmondat, hogy az ismerősei bár nem beszéli mindenki az tökéletesen angolt, de megkérdezték egymást, hogy ki küldtök neki pénzt és komolyan fontolóra vették, hogy bajban van-e?
 
Az hogy vannak ilyen esetek azt eddig is tudtuk. Azt hogy mekkora kárt okoz az internetes átverőzsdi azt csak sejtjük, mind a bankok mind a magánemberek titkolják ha ilyen történik velük mert CIKI. Fontos ez az emocionális rész hogy cikinek tartjuk, mert így nagyon nehéz a felderítés.
 
Végül összefoglalásképpen az összeesküvés elmélet rajongóknak leírok egy elképzelhető menetet hogy készül egy ilyen támadás:
 
  1.  Internet kávézó kiszemelése, felderítés milyen vírusirtó van frissítik- e stb.
  2. Új keylogger megírása
  3. A káttevő esztelés felismeri-e a vírusirtó
  4. Internet kávézóba keyloggel eljuttatás
  5. Gmail adatok összegyűjtése
  6. Névre szóló kampányok lebonyolítás
Mindezt úgy hogy meg is érje nagyüzemi szinten, gépesítve védekezve valamilyen botnet hálózaton keresztül kiküldözgetve, hogy az agyakat ne lehessen utolérni vagy csak nagyon nehezen.
 
Aki ezek után nem azt gondolja hogy ez egy komoly iparág, az vagy nem ért a számítástechnikához vagy homokba dugja a fejét.
 
Pénzt a rendőrség kiberosztagának de azonnal!!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr372365889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pong 2010.10.12. 22:33:58

Kötelező olvasmány:

www.419baiter.com/games.html

Nigériai szpemmerek Madridban sziasztok!

Kissé felLOLoztam, mikor a keylogger íráson gondolkodtam, hiszen ezek négerek, magyarul egyszerüen letöltenek bárhonnan torrenten 35K különféle fajta loggert, bemennek frekventált helyre, és felrakják okosan.

A botnet meg már teljes elszállás, dehát ilyen a konpiráció....:)

Szegény Western Union, hát senki nem használja őket rendes célra?
süti beállítások módosítása