Facebook ID vel alkotnak profilt rólad?

2010.10.19. 12:30 - zspanda

A Wall Street Journal megírta és még a rádió is bemondta! Az az igazság hogy ma még mindig az az igazi hír amit a TV vagy a rádió is bemond. Na akkor ez nagy hír. És amit mondtak:
 
Hogy a Facebook külső alkalmazásai kiadják a FB azonosítókat és hogy azzal már utána akár mit meg lehet tudni az tagokról. Perszer ez nem egészen így van, a teljes cikket olvasva vannak vitatható részek és ugyan mindenki hivatkozik a saját adatkezelési szabályira, és a facbook embere is nyilatkozta, hogy megtesznek mindent hogy ez ne így legyen .De a kérdés akkor is áll. mi an ha alaki ismeri a szokásaimat és az ID vel hozzám lehet kötni?
 
Ha ismerem valakinek a netes aktivitását, akkor könnyebb átverni. Főleg a gyerekeket! Ha Falrmvillaholioccw vagyok akkor ha ilyen témájú üzenetekbe ágyazzák a phising támadásokat akkor nagyobb a valószínűsége hogy célt érnek vele. kb ennyi az egész de azért ez nem akármilyen erő.
 
Tudom hogy ez sokaknak még nagyon az összeesküvés elmélet kategóriájába tartozik és el kell ismernek hogy nem ez a jellemző tevékenység de igen is létezik. A tracking cookiet a Panda fertőző állománynak tekinti sok más gyártóval szemben. Egy ilyen kis állománnyal szintén regisztrálni lehet a felhasználó netes viselkedését. Sok krimiben volt már hogy a célpont szemetéből kiolvasták a szokásait és ez alapján a nyomára bukkantak, kifosztották vagy éppen megmenteni. A nethasználat szerencsére nem életveszélyes se a bankszámlánk bánhatja.
 
Az emberi odafigyelés az ismeretek és szokásaink rabjai agyunk! Mennyire veszik komolyan az emberek a facebookon a beillesztett applikációk felhasználási feltétekeit? Ismerik-e a fejlesztő céget aki nem a Facebook. Tudják-e hogy a nem ugyanaz a felhasználási feltétel és az adatkezelési szabályzat a Facebookon és a választott külső fejlesztő által a facebookon publikált játéknál.
 
Az emberi psziché olyan hogy szereti a számára kényelmesebb, egyszerűbb megoldás választani, szeretünk megbízni másokban és alapvetően lusták vagyunk.
Fontos tudni, hogy a facebook csak egy keretrendszer amit a külső fejlesztők hasznának a játékaik publikálására. Jóhiszeműen feltételezem, hogy a facebook mindent megtesz, hogy ne lehessen az fejlesztő eszközeit rosszra használni, de ne legyük naivak ha van 400 000 alkalmazás akkor nem mindenki a jófiúk csapatában játszik. Már a nagy számok törvénye alapján is lesz olyan aki élősködni akar.
 
Tessék odafigyelni hol milyen infomációt osztasz meg magadról, azért mert a facebookon van valami az nem jeleni azt hogy az biztonságos. Egyébként meg használj olyan vírusirtót aminek van online csalás elleni védelme is
 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr612383267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása