Hogy NYERTÜNK MEG EGY TESZTET avagy Advanced Plus Plus saga már megint.

2010.06.10. 10:24 - zspanda

Kétféle képen érdemes nézni a teszt eredményét. Önmagában, hogy a proaktív technológiák tesztjén 63% kal lehet nyerni az azt jelenti, hogy az a cég aki ebben a technológiában látja a jövőt és ezzel hirdeti megoldását azon érdemes elgondolkozni hogy vajon hozzá távon tervezzek-e egy ilyen céggel mint IT vezető.

 
A Panda már 2 éve azt mondja, hogy vissza kell térni az adatbázis alapú védelemre, de miután a 45 millió vírusdefiníció úgy terheli a gépeket, hogy az már elfogadhatatlan , így mi a felhőben (cloud) hiszünk és nyújtunk is ilyen megoldásokat.
 
A másik nézőpont pedig a mérési eredmény értékelése. Hiszek benne, hogy a teszt jól fel van építve és megismételhető. Nekem, mint mérnök ember ez a minimum egy tesztel kapcsolatosan. De az hogy a 17 195 jó felismerés mellet 47 rosszul felismert találat rosszabb eredmény összességében, mint a 13 692 jó felismerés mellette a 7 nem fertőzött file téve gyanúsítása?  Háát nem tudom.
 
Természetesen ez az én, szakmai véleményem hogy a Panda Advanced plusz plusz pluszCWminősítést érdemel. Csak ugyanazon mérési adatok alapján.
A megítélést rábízom mindenkire.
 
A teszt teljes tartama itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr342071009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása