Támadás az OTP ellen – mit csináljak ha OTP számlám van?

2010.05.04. 10:59 - zspanda

Legelőször is tessék szépen megnyugodni. Leírom mit kell csinálni ilyen esetben.

1.       Tessék szépen megnyugodni. A Bank SOHA SOHA nem kér adatot emailben.  

2.       Az olyan levelekre amiben Bank vagy Viagra szerepel nem kattintunk rá.

3.       Frissítsd a vírusirtót

4.       Frissítsd a Windowst  

5.       Lehetőleg olyan védelmi eszközt használj amiben van online csalás elleni védelem – cégvezetőknek azokon a gépeken ahonnan a banki utalás történik ott mindenképpen ildomos ilyen eszközt használni – sima Antivirus kevés.

6.       Ha ezeken túl vagy és még mindig szeretnél az interneten keresztül meggyőződni arról hogy a pénzed rendben van akkor:

7.       A hagyományos úton azaz a saját böngésződbe begépelve írd bele a bankod elérhetőségé és ellenőrizd le a számládat.

a.       Paranoiásoknak: használd a telefonnod és kérdezd meg hogy minden rendben van-e

8.       Ha már ott vagy a bankban és mondjuk egy hónapja ugyan az a jelszavad akkor itt az idő hogy megváltoztasd.

 

Sajnos az a tapasztalatom hogy az átlag felhasználó olyan könnyen átverhető a számítástechnikában mint egy idős ember a gázóra leolvasós trükkel. Mindenki azt gondolja, hogy annyiszor annyi idős embert átvertek már, hogy talán most már nem lesz ilyen és folyamatosan van. Tudom hogy nehéz szembenézni a tükörrel , de sajnos valószínűleg Önt is engem is át lehetne verni egyjól célzott  levéllel.

Ne feledjék átverhetőek vagyunk, akkor tessék élni a gyanúperrel és kattangatni mindenhova. Ja és ma a száraz puskaport pedig a frissített online csalás elleni védelemmel is ellátott vírusirtó jelenti.

Érdemes ellenöritni hogy van e valami olyan kártékony dolog a gépen amit a jelenlegi vírusirtó (mert ugy van!!!) nem vett észre: Ingyenesen itt - olyan megoldsá hogy nem kell eltávolítani azt ami most fenn van (az ActiveSan re kell kattintani)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr151973384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.05.04. 14:35:58

Azt nem tudod, hogy az Anti-Rootkit miért nem fut Windows 2003 x64 szerveren? Van-e arra való verzió?
süti beállítások módosítása