Az első Cloud Computing vírusvédelem.

2009.11.19. 09:48 - zspanda

Elindult a CloudAntivirus 1.0 verziója. Önmagában az a tény hogy egy új terméket indít egy gyártó az nem érdekes. Az azonban igen, hogy el kell gondolkodnunk rajta, hogy mit fogunk a jövőben tenni; a helyi és a szerver alapú védelem között kellene döntést hozni. Nem titkolt szándéka a Pandának, hogy belépjen az ingyenes vírusirtó piacra az AVG, az AVIRA és a többiek mellé és az sem, hogy a technológiát bevezeti a fizetős termékeinél is.

 
 

 

 

 

 

 

Vannak a megszokott paradigmáink és ebből mindenkinek nehéz kilépni. Két lehetőség van:
Az egyik az, hogy szépen lassan bekúszik az cloud alapú felhasználás és valamilyen piaci részesedést kiszakít. Az nem opció hogy a technológia elhullik, ha már a Microsoft is letette a voksát a cloud computing mellett akkor nincs mese menni fog. Csak az a kérdés mikor és hogyan. Ebben az esetben az IT döntéshozók szépen lassan olyan helyeken fogják alkalmazni a technológiát ahol az üzemeltetési szempontok miatt kedvezőbb.
A másik lehetőség és Én ebben hiszek, ki fog derülni hamarosan hogy a technológia jobb eredménnyel véd, mint a hagyományos technikák és akkor  viharként söpör majd végig Cloud Antivírus a világon.


Kedves IT üzemeltetők azt javaslom őszinte szívvel mindenkinek, nyissa ki az elméjét és tegyük félre a már jól bejáratott paradigmáinkat, hogy megengedjük, hogy a dolgok ne úgy történjenek, mint korábban. A vírusvédelem nem biztos, hogy a gépen történik… sőt erre már példák is vannak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr721533738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaidX 2010.02.01. 16:58:53

Mióta elérhető a Cloud Antivírus, még beta korától használom. Azt hiszem az elsők között kaptam meg a Win 7-es betát is.
Eddig nem okozott csalódást. Viszont, vagy nem sokan ismerik, vagy nem bíznak benne. Találkoztam pár felméréssel a vírusirtókról, ahol meg sem említették. Pedig az elsők között van a helye!
A külömböző tesztekbe nem bízom, nálam nem mérce, de kíváncsiságból elszoktam olvasni őket. A Panda Cloud-ról még nem sikerült tesztet olvasnom.
Eltudnék képzelni egy hasonló tűzfalat is!
Vén fejjel már nem szeretek állítgatni, figyelni mindenre. 60 fölött már kényelmes az ember.
süti beállítások módosítása