Frászt, lett kevesebb a kalózszoftver

2010.05.12. 16:44 - zspanda

Címkék: ingyen bsa vírusirtó használat illgális

És akkor nagyon finom voltam. Nem szeretem, ha a piaca csökkenésébe belemagyarázzuk, hogy de így nő a legális használat. Az indexen olvastam és kicsit őrjöngtem magamban. persze szépen hangcik, de had emlékeztessek mindenkit:
 

  "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam!"
(Sir Winston Churchill)
 
Magán vélemény a saját eladásaink alapján – miután nekünk lehet, hogy több felhasználónk van mint amin az a reprezentatív felmérés készült – merem állítani, hogy a kis személyes statisztikám van olyan jó mint az a felmérés.
 
Kérem szépe,n ha egy vállalat kirúgott 100 alkalmazottat akkor a legális szoftver arány jobb lesz mint tavaly volt. Persze egyre többen vesznek OEM Windowst, és tudok egy csomó érvet felsorakoztatni amellett hogy gazdasági vállság idején az vajon miért veszek mégis több szoftvert az emberek.
Csak az a baj hogy nem hiszem el ezeket az érveket, mert nem igaz.
 
Van olyan felmérésem is hogy a felhasználók 36 % ingyenes vírusirtót használ ( és hogy megerősítsem ezt a legtöbben ezen blogban az „ingyen +virusirtó + teszt” kulcsszóra keresnek).
Ezzel csak a probléma hogy az ingyen vírusirtók 90% a otthoni felhasználásra ingyenes, céges vállalatira nem.
Az otthoni gépek nagy része pedig a home Bt tulajdona, ami persze nem tenné lehetővé hogy ingyenes szoftvert használjon rajta az ember.
 
Alapvetően persze jobb ilyen híreket olvasni, mint azt hogy nem baj ha lopják a szoftvert csak az miénket használják (volt már ugye ilyen is). Egyébként mélységesen egyet éretek Dzsinich Úrral, hogy felháborító az hogy még mindig ennyien lopják a szoftvereket – egyébként innen is üdvözlöm az elnök urat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr261997618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.05.12. 17:38:35

Panda Cloud az ingyenes céges gépen is, ha jól értettem.
Egyébként meg ott van a Microsoft víruskeresője, szóval nem értem miért kell még ezt is lopni.

malenkij robot 2010.05.12. 17:57:00

@Meister:
Talán, mert sz@rt se érnek csak azt hitetik el egyes emberekkel, hogy ilyen mizériától védett a kis rendszere.
Ami meg ér valamit sokba kerül.
süti beállítások módosítása