Sírunk vagy nevetünk

2010.04.16. 21:22 - zspanda

Az Indexen olvastam, hogy Microsoft nem frissíti az XPt ha vírussal fertőzött. Egyelőre egy vírusról van csak szó. Konkrétan a frissítésbe van egy kis vírusirtó ami megnézi hogy van-e egy bizonyos vírus a gépen és ha igen akkor megszakítja a telepítést.

Ha ez egy technológiai próba, akkor szép világot tudok lefesteni. Képzeljük el a káoszt magát. Amikor egy Confickeres gépre nem lehet feltenni a MS frissítést mert a gép Confickerrel fertőzött. Ha nem teszed fel a frissítést megint bejön  a Conficker, de addig nem tudod feltenni amíg fertőzött a gép.

Egy nagyobb fertőzött hálózatban, azért ez egy kicsit ciki lenne. Remélem nem jól értelmezem a törekvést. Persze az biztos, hogy egy ilyen lépés az jó kis marketing a nem olyan régen bevezetett ingyenes MS vírusirtónak.

Kíváncsi vagyok mi lesz a hatása.

ha így lesz akkor lesz vísszhangja Vírusországbancw

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virusorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr951927924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.04.18. 18:35:44

ha felteszik, többet nem indul a vas. nyilván azt mérlegelik, mi jobb a felhazsnálónak.
- van egy rootkites, de működő gépe
- van egy naprakész Windows-a, ami kékül bootolás helyett.

Nyilván szólni kell neki update közben, hogy súlyosan fertőzött a gépe, ez a baj.

zspanda · http://certificateofwords.com/word/zspanda/ 2010.04.19. 10:43:14

Ok és ha ráállnak erre az irányra a hackerek akkor mi lesz? nem a 45 millió vírusról beszélek csak lesz mondjuk 100. Akkor vagy a holnapi eresztés 10% ak (kb 4000) akkor mit fogunk csinálni?

értem én döntés előtt álltak. Döntöttek nem lehetett könnyű. Van megoldásuk de ha beépítik beperelik őket ha nem építik be akkor meg ahogy írtad :

"- van egy naprakész Windows-a, ami kékül bootolás helyett."

ettől még bajban leszünk mindannyian
süti beállítások módosítása